Home    Home
E-mail    E- mail
 
 
Muzička škola - Milenko Živković - Paraćin

 
Ukratko o nama » 

Muzička škola zvanično počinje sa radom 1953.godine kao samostalna ali zbog nedostatka kadra 1956.godine prelazi sa radom kao istureno odeljenje ćuprijske škole. 1963. godine direktor Radničkog univerziteta D. Obradović otvara pri svojoj ustanovi Muzičku školu kojom upravlja Jovan Milosavljević, nastavnik muzike i kompozitor...


 
Odseci » 

U našoj školi postoji šest odseka: odsek klavira, harmonike, gudački odsek (violina i violončelo), duvački odsek (flauta, saksofon, klarinet i truba), odsek za trzačke instrumente (gitara) i odsek solo pevanja.


 
Kontakt » 
Branka Krsmanovića br. 47
Paraćin, Srbija
Tel/fax:
+381.35.573.060
+381.35.573.430

 
Aktuelnost

Dan škole i svečani koncert
 
Dana 28. maja, Svečanim koncertom obeležili smo 43. godinu uspešnog postojanja naše škole. Dan kada slavimo postignute rezultate u školskoj godini koja je na izmaku, krunišemo naša dostignuća i postavljamo sebi nove ciljeve i zadatke. Koncert su započeli polaznici muzičkog zabavišta i pripremnog razreda pesmom " Planeta" uz pratnju gudačkog orkestra škole i klavirsku pratnju, nastupali su najuspešniji učenici na ovogodišnjim takmičenjima. Hor učenika starijih razreda uz klavirsku pratnju i pratnju gudačkog orkestra škole izvođenjem Beomske rapsodije grupe Kvin, su sa puno nadahnuća i sjajnim izvođenjem završili svečani koncert. Na svečanom koncertu uručene su zahvalnice ovogodišnjim donatorima naše škole, Vesni Rakić Jovanović, Miletu Krstovskom i Vladi Jovanoviću. Četrdeset i troje učenika je za svoje postignute rezultate na ovogodišnjim takmičenjima nagrađeno diplomom i knjigom i posebne nagrade uručene su najuspešnijim učenicima koji su završili Osnovno muzičko obrazovanje: Ivi Arsenijević, Isidori Ilić, Maši Icić, Teodori Petrović, Sofiji Vučović i Anđeli Marković. Kao đak generacije za šk.2017/18.godinu nagrađen je učenik Miroslav Melentijević.
 


                                                                              «« Povratak na sve vesti