Home    Home
E-mail    E- mail
 
 
Muzička škola - Milenko Živković - Paraćin 
Ukratko o nama » 

Muzička škola zvanično počinje sa radom 1953.godine kao samostalna ali zbog nedostatka kadra 1956.godine prelazi sa radom kao istureno odeljenje ćuprijske škole. 1963. godine direktor Radničkog univerziteta D. Obradović otvara pri svojoj ustanovi Muzičku školu kojom upravlja Jovan Milosavljević, nastavnik muzike i kompozitor...


 
Odseci » 

U našoj školi postoji šest odseka: odsek klavira, harmonike, gudački odsek (violina i violončelo), duvački odsek (flauta, saksofon, klarinet i truba), odsek za trzačke instrumente (gitara) i odsek solo pevanja.


 
Kontakt » 
Branka Krsmanovića br. 47
Paraćin, Srbija
Tel/fax:
+381.35.573.060
+381.35.573.430

 
Pronađite najbolji instrument za svog malog muzičara

Da li vaše dete voli da peva, igra, sluša muziku?
Da biste pronašli instrument koji najviše odgovara vašem detetu, morate da vodite računa o njegovom karakteru i mogućnostima. Predočite detetu koji sve instrumenti postoje. Poslušajte neki koncert klasične muzike ili slušajte muziku različitih stilova i instrumenata. Birajte instrument u skladu sa psihičkim i fizičkim sposobnostima deteta.

Ako vaše dete voli da se istakne, onda je za njega instrument sa snažnim zvukom poput trube ili saksofona. Ovakav instrument odgovara deci koja imaju višak energije, vole buku ili uživaju da privlače pažnju.


Violina i violončelo su instrumenti za decu sa istančanim sluhom. Potrebne su godine vežbanja da bi se na ovim instrumentima dobio njihov pravi zvuk. Zato je neophodno da vaše dete pored odličnog sluha poseduje i dovoljno strpljenja.

Note koje treba dešifrovati deset prstiju koji sviraju istovremeno. Naravno, u pitanju je klavir. Ovaj instrument je i za mlađu decu ukoliko imaju odličnu kordinaciju prstiju. Deci se klavir dopada jer veoma brzo mogu da nauče neku jednostavnu ali i poznatu melodiju.

Flauta je instrument koji se drži sa desne strane, što znači da dete svira ne gledajući u prste. Međutim, čim savlada osnovne tonove vrlo brzo će preći na širok repertoar melodija i kompozicija.

 Gitara, instrument za male sanjare ali koji nimalo nije lak za sviranje. Dve ruke sviraju nazavisno jedna od druge. Ovaj instrument odgovara deci sa dobrom koncentracijom.

Ako vaše dete ima odgovarajuće fizičke predispozicije za instrument koji nije ni malo lagan za držanje a pritom voli da se istakne u društvu svirajući i istovremeno pevajući mnoge žanrove muzike onda je pravi izbor harmonika.

Ukoliko vam ove kraće karakteristike nisu pomogle da za svoje dete napravite najbolji izbor obratite se nama, mi ćemo vam rado pomoći u donošenju odluke.